July 16, 2011

Flat 3A. OMGGGGG

Semalam keluar dgn Alerp, mula2 planned nak pegi makan je, pastu dia cakap nak tgk movie tak? Then aku cakap laa, HARRY POTER? dia kata dah tgk, ishh babengg, marah ni! Apa pulak kau dah tgkk, kesian kat aku tauu, aku belum tgk, then ade POSTER Flat 3A,  huhhh mcm seremmmm, tapi tgk je laa :) Masuk movie pukul 2030. Memang terbaikk weh cite dia! :)
Mengisahkan tentang Fiqah, seorang pekerja kilang yang telah mengandungkan anak kekasihnya, Anas. Anas memaksa Fiqah untuk mengugurkan kandungannya tetapi Fiqah membantah. Fiqah dipukul dan di berikan ubat untuk menggugurkan kandungan. Kerana cintanya terhadap Anas, Fiqah menggugurkan juga kandungannya itu. Fiqah mula dihantui perasaan bersalah dan fobia. Ratna, kawan baik Fiqah mengajak Fiqah berpindah di sebuah flat murah bersamanya. Tanpa di ketahui Fiqah , rumah yang didudukinya itu adalah rumah seorang dukun bernama Kang Suman yang di percayai telah menculik dan membunuh Fatin, seorang kanak-kanak yang tinggal berhampiran flat tersebut.
Kang Suman menghilangkan diri sama dengan hari kehilangan Fatin. Pelbagai usaha mencari di lakukan oleh ibu dan bapa saudara Fatin iaitu Wahyu, namun tidak berjaya. Di rumah, Fiqah kerap kali di ganggu. Pada mulanya Fiqah mengesyaki itu adalah perasaan trauma terhadap pengguguran yang dilakukannya namun setelah beberapa lama baru dia sedar dia telah di ganggu oleh roh kanak kanak. Fiqah memberitahu Ratna tetapi Ratna menggangap itu hanyalah perasaan Fiqah. Pada suatu hari, Fiqah ternampak ibu Fatin sedang berkeliaran di sebatang pokok yang dihiasi dengan gambar dan origami. Dia seperti sedang bermain dengan anaknya. Fiqah berjalan ke arah pokok dan melihat gambar Fatin. Terkejut Fiqah apabila hantu kanak kanak yang asyik mengekorinya itu kelihatan seperti Fatin. Apa kaitan Fiqah dan Fatin? Tgk laa sendiri, memang best dohhhhh :*
Senarai Pelakon
Intan Ladyana, Shasha, Ery Zukhairi, Adei Syafrien, Zaidi Omar, Khaty Azean
Pengarah
Azhari Mohd Zain *dia ade add aku  kat FB huhh, pelik --'*

Thanks for readingg, Miera :)

No comments:

Post a Comment